Singapore & Kuala Lumpur...echte wereldsteden - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Michael en Renee - WaarBenJij.nu Singapore & Kuala Lumpur...echte wereldsteden - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Michael en Renee - WaarBenJij.nu

Singapore & Kuala Lumpur...echte wereldsteden

Door: Michael en Renee

Blijf op de hoogte en volg Michael en Renee

20 Januari 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur

Vanaf Krabi (kustplaatsje bij Koh Phi Phi) zijn we zondagochtend naar Singapore gevlogen.
Aangekomen op het vliegveld zijn we meteen een Starbucks (soort koffie cafe) ingedoken en genoten van de luxe van Singapore. We zijn toen met een geweldig mooi metro stelsel naar Little India gegaan waar we de dag van tevoren ons hotel hadden geboekt. Het viel ons meteen al op dat er een strenge wetgeving geldt, je mag geen kauwgom eten en voor allerlei soorten overtredingen krijg je een boete van minimaal $500. Het is ook overal heel erg schoon en er zijn overal schoonmakers bezig.
Toen we aankwamen in Little India was het zondagavond en dit is de dag waarop alle Indische mannen hun vrije dag vieren. Er hingen dan ook duizenden mannen rond op straat, parkjes en in restaurants.
Wij hadden een leuk hostel maar het was erg duur, onze kamer was wel 20 euro en er zat niet eens een raam in. Dat is echt heel vervelend want als je 's ochtends wakker wordt om 10 uur lijkt het nog wel middernacht.
Singapore is zoiezo een dure stad, de prijzen zijn ongeveer vergelijkbaar met Nederland en dat is voor Aziatische begrippen heel duur! Ons dagbudget is ook verdrievoudigd! Ondanks dit hebben we het heel leuk gehad, het is engelstalig dus dat is erg goed voor je Engels en er staan allemaal hele mooie gebouwen. Het business district en Orchid road zijn wel de hoogtepunten. Bij het business district heb je hele leuke restaurantjes en natuurlijk een gebied met hele hoge gebouwen. Orchid road staat bekend als het dichtst bebouwde shopping gebied ter wereld met de duurste winkels als Prada, Gucci, Armani... Alleen rondkijken is al leuk.

Donderdag zijn we met de bus naar Kuala Lumpur gegaan (5 uur). Die avond zijn we meteen op zoek gegaan naar de beroemde Petronas towers (de, waarschijnlijk al niet meer, hoogste torens van de wereld). Dit zag er zo rond zonsondergang echt geweldig uit (zie ook de foto's). Omdat we morgen al naar Bali vliegen zijn we vandaag naar de KL tower geweest. Dit is een soort euromast vanwaaruit je een heel mooi uitzicht hebt van de stad. 's middags zijn we naar een vlinderpark geweest, wel leuk maar na 10 minuten heb je het wel gezien. Nu zitten we weer lekker uit te puffen in ons guesthouse, het is hier in KL trouwens bloedheet maar dat is een goede voorbereiding op Indonesie.

De foto's staan nog steeds op:

Groetjes M&R

• 20 Januari 2006 - 08:13

Oncle Jan:

Wat leuk, ik zit nu op het vliegveld in KL, had ik moeten weten!! Veel plezier!!

• 20 Januari 2006 - 10:32

Moenie:

Op de KL tower was je toen je klein was ook een keer Mike, wist je er nog iets van?
    Groetjes van ons alledriexxx

• 20 Januari 2006 - 13:33

Grany:

Het was leuk om jullie nog even te horen alvorens jullie naar Bali vertrekken. K.L. is inderdaad een mooie stad maar dat wist jij alwel he Mike. Genieten en heel veel kusjes van GranyXXXXXXXXXXXX

• 20 Januari 2006 - 14:03

Oma En Opa Pols:

Wat hebben jullie het goed samen. Singapore is een schone stad dat is bekend,die wetgeving daar is goed dat is in Rotterdam ook hard nodig. Nergens geen rotzooi meer op straat.Wat zou dat een verbetering zijn. Noch veel plezier samen xxxxxxx

• 21 Januari 2006 - 07:24

Martine:

ook in rotterdam komen meer regels: op straat nederlands praten. Ben erg benieuwd naar bali

• 26 Januari 2006 - 19:10

Lisette:

Zo ik ben weer helemaal bij, geweldig nieuws allemaal, blijf ervan genieten!